Fajtáról

Fajta

Mickey

Az ausztrál labradoodle egy igazi családtag. Tökéletes választás családok számára hiszen természetüknél fogva nagyon barátságosak a gyerekkel, felnőttekkel és négylábú társaikkal szemben is. Nem csak a megjelenésük de tulajdonságaik is hasonlítanak egy plüss játékmackóéhoz. Szőrzetük pihepuha és hipoallergén tehát nem hullik. Nagyon kedves, bújós fajta. Igazi ölebek. Imádják ha a gazdi ölében időzhetnek. Felmenőiknek köszönhetően nagyon intelligensek, könnyen és gyorsan tanulnak. Játékos és energikus fajta. Imádnak nagyokat sétálni, erdőben túrázni. Összességében az ausztrál labradoodle a  tökéletes kutya. Azonban, hogy ez így is maradjon nagyon sok törődést igényelnek! Mind a szőrzetük mind a jellemük formálása időráfordítással jár.

Hipoallergén

Hipoallergén tulajdonságai miatt allergiások számára is megfelelő választás lehet

Barátságos

Nagyon barátságosak, imádják a gyerekeket, így szinte azonnal a család tagja lehet.

Könnyen tanítható

Rendkívül intelligens és könnyen képezhető fajta, alkalmas különféle kutyás tevékenységekre.

Az labradoodle Wally Conronnak köszönhető amikor az 1980-es években egy hawaii-i nyaralás során találkozott egy vak nővel, akinek az volt a legnagyobb vágya, hogy legyen egy vakvezető kutyája. A férje azonban súlyosan allergiás volt a kutyaszőrre. Conron ezt kihívásnak tekintette és úgy gondolta, hogy talán egy nagytestű uszkár kiképzése vakvezető kutyaként működhetne a nő számára. Sok nagy uszkárból vágott szőrdarabokat majd elküldte őket a nőnek, de minden alkalommal azt a választ kapta, hogy a férjéből allergiás reakciót váltott ki. Conron tovább gondolta a dolgot, és rájött, hogy talán lehetséges lenne olyan kutyát előállítani, mely nem hullatja a szőrét és mentes az uszkár vastag aljszőrzetétől is. Talán egy olyan kutya lehetne, amely kevesebb allergénnel rendelkezik. Legjobb labradorját egy nagytestű uszkárral párosította és végül ebből az alomból három kölyökkutyáról kiderült, hogy kevesebb allergénnel rendelkezik. Az egyiket kiképezték vakvezető kutyának és elküldték a hawaii-i házaspárnak. Ez a kutya már nem váltott ki allergiás reakciót a férjből. Ezzel Conron teljesítette a házaspár álmát és megalkotta a labradoodle fajtát.

Ezeknek a kutyáknak a híre gyorsan elterjedt, gyönyörűek voltak, remek temperamentummal rendelkeztek és nem hullatják a szőrüket! Sokak álomkutyája, amelyet aztán tenyésztéssel fejlesztettek tovább és terjesztettek el az egész világon. Annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet és a legjobbat hozzák ki a fajtából az eredeti uszkár-labrador keresztezéshez még további 4 fajtát vontak be. Ezek voltak az angol és amerikai Cocker spániel, a göndör szőrű retriever és az ír vízi spániel. Ezeket a kutyákat tenyésztették több generáción keresztül melyből aztán létrejött az ausztrál labradoodle.1990-es években került az Egyesült Államokba,2006.-ban az Egyesült Királyságba , röviddel később Europában is népszerűvé vált. 2021-22-ben pedig behoztuk mi is őket Magyarországra, hogy másokkal is osztozni tudjunk a fajta által nyújtott korlátlan és önzetlen szeretetben.

Napjainkban főként terápiás kutyaként dolgoznak és a világ minden táján szeretett családtagként élnek. Nagyon barátságosak, imádják a gyerekeket. Szőrzete nem hullik, nagyon puha és selymes, igazi plüss játék mackó! 🙂 Nagyon intelligens könnyen tanítható, elképesztő memóriával rendelkeznek, ami nagyban hozzájárul a könnyű szocializálásukhoz. Nyugodt természetűek, ugyanakkor nagyon aktívak és imádnak játszani a többi négylábúval, akikkel szemben nem dominánsak. Ha tehetnék mindig a gazdi közelében lennének, akinek lesik minden mozdulatát. Imádják a vizet! Legyen az egy kis pancsolás a medencében vagy éppen pocsojában 😀 (a gazdi nagy „örömére”), a kerti csapból folyó víz harapdálása 😀 és amit a legjobban szeretnek: az úszás. Imádnak botért, kedvenc játékért beúszni a vízbe, majd büszkén visszahozni azt a gazdinak.

Méretek:

Normál: Magasság: 53-61 cm. Súly: 22-30 kg.
Közepes: Magasság: 43-50 cm. Súly: 14-18 kg.
Miniatűr: Magasság: 35-40 cm. Súly: 10-12 kg.

A Labradoodles számos színben megtalálható. Kaphatók barna, fehér, krém, barack, vörös, fekete, szürke, ezüst, színekben. Lehetnek kétszínűek, de bármilyen tiszta szín és fehér szín is megjelenhet az arcon, a fején vagy a testén.

Kutyáink

Mind 3 kutyusunk kiváló genetikai tulajdonságokkal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy kutyusaink mentesek a HD (csípőízületi diszplázia), ED (könyökízületi diszplázia), Patellaluxáció (laza térdkalács), PRA-PRCD (örökletes szembetegségek), Willebrand-kór (véralvadási betegség), EIC (terhelés okozta összeomlás), IC (nem megfelelő szőrzet) és DM (degeneratív mialopátia) betegségektől.
Mickey Labradoodle
Fiú

Mickey

WALA 00064788
Lychee Labradoodle
Lány

Lychee

WALA 00077386
Mia
Lány

Mia

WALA